Over Sofie

Wie is Sofie?

Sofie De Clercq is zelfstandig diëtiste met een bachelor in de Voedings- en Dieetkunde en is erkend door het RIZIV, waarna ze een holistisch straatje is ingeslagen.

Sofie is één van de enige gecertificeerde Gut and Psychology/Physiology Syndrome (GAPS) therapeuten in België.
Ze is lid van GHK global en één van de weinige therapeuten in België die Germaanse Nieuwe Geneeskunde toepast als onderdeel van een behandeling.
Tot slot is ze ook lifecoach (Cmore Academy), wat een grote hulp is wanneer mensen tegen zaken aanlopen eens ze hun voeding aanpassen.

Door die combinatie heeft ze een heel brede kijk op het fysieke, emotionele, spirituele en mentale lichaam.
Een manier van kijken die uniek is en een hele verademing blijkt te zijn voor mensen die uit het reguliere circuit komen.

Sofie’s grootste passie is het begeleiden van jonge moeders, pre-conceptie en na de bevalling, voor een optimaal gezonde volgende generatie!

Ze is ook actief lid en chapter leader van de Weston A. Price Foundation in België. Dat wil zeggen dat je, ongeacht of je in opvolging bent, bij haar terecht kan voor gegevens omtrent goede bronnen van kwaliteitsvol vlees, zuivel en biologische groenten en fruit.

Ze houdt van kristallen, mediteren, dansen, zingen, het leven op aarde in al zijn smaken en kleuren en knuffelen met haar paard, Bono en Shiva, de kat.

Wat doet Sofie?

Sofie geeft je een holistisch antwoord op jouw vragen en lichamelijke ongemakken; ze kijkt naar het volledige lichaam en geest en zoekt patronen in klachten en symptomen.

Hormonale balans, gezonde darmflora, voeding en levensstijl, zelfzorg, zelfrespect, eigenliefde, correcte ademhaling en stressmanagement zijn volgens Sofie – en in de functionele geneeskunde – de bouwstenen van een optimale gezondheid die uitmondt in hopen energie en een slank(er) maar vooral gezond(er) lichaam.

Haar doel is om mensen te begeleiden naar een betere versie van zichzelf door ze correct te informeren zodat ze niet afhankelijk zijn van media, dieetgoeroes en dure dieetproducten. Ze haalt grote voldoening uit mensen op weg te zetten hun gedrag en gewoonten aan te passen, te zien hoe het lichaam zichzelf regenereert en men zich daardoor terug als zichzelf voelt.

Je eigen lichaam terug voelen, vind ze dan ook het allerbelangrijkste gegeven om aan te leren aan de patiënten. Tenslotte, eens je zelf voelt wat je lichaam nodig heeft, heb je geen ondersteuning meer nodig en dat is altijd het doel.
Mensen onafhankelijk maken, niet méér afhankelijk.

Klik hier voor meer info over het toepassen van functionele geneeskunde.

Vraag een consultatie aan

3 + 8 =