Holistic Nutrition Academy | Sofie De Clercq

Hi, ik ben Sofie

Een zelfstandige diëtiste met een bachelor in klassieke Voedings- en Dieetkunde, erkend door het RIZIV.
Daar houdt het op, verder is niks aan mij "klassiek".

Ik benader je gezondheid op een holistische manier die werkt, niet op een "voorgeschreven door de overheid en de voedingsindustrie-manier".

Ik ben één van de enkelen in België die gecertificeerd zijn als Gut and Psychology/Physiology Syndrome (GAPS) therapeut en ik ben lid van German Healing Knowledge Global

Dat wil zeggen dat ik als een van de weinige therapeuten in België, de Germaanse Nieuwe Geneeskunde toepas als onderdeel van mijn begeleidingen.


Ik ben ook opgeleid als lifecoach door Cmore Academy, wat enorm waardevol is bij het ondersteunen van mensen die veranderingen in hun voeding doorvoeren en daarbij tegen uitdagingen aanlopen. Lees: zichzelf. ;-)


Deze combinatie stelt me in staat om een unieke, brede visie te hebben op het fysieke, emotionele, spirituele en mentale welzijn. Deze benadering is vaak een verademing voor mensen die teleurgesteld zijn door de reguliere gezondheidszorg die niet naar de mens als geheel kijkt.


Mijn grootste passie is het begeleiden van jonge koppels, zowel pre-conceptie als postnataal, om een gezonde volgende generatie te ondersteunen.
Ik ben actief als chapter leader van de Weston A. Price Foundation in België, waardoor je bij mij altijd terecht kunt voor advies over lokaal kwalitatief vlees, zuivel en biologische groenten en fruit.


In mijn vrije tijd geniet ik vooral van veel rust en vrede en de natuur waar ik woon. Als ik niet aan het chillen ben met mijn kat, Fien, dan zit ik op Bono, mijn paard, ofwel in de gym.

Missie

Mijn missie is mensen onafhankelijk te maken van misleidende informatiebronnen zoals media en dieetgoeroes, en hen te leren vertrouwen op hun eigen lichaam. 

Jouw lichaam is een veel beter kompas dan eender welke theorie. Mijn doel is dan ook altijd om mensen uit hun hoofd en in hun lijf te krijgen. 

Dat is waar de actie gebeurt. Door te leren observeren wat daar gebeurt, zonder oordeel, kan je je lichaam echt leren kennen.

Veel mensen hebben, vaak na jaren ziekte, niet veel vertrouwen meer in hun fysiek lichaam.

Vanuit die mindset proberen we vaak zo moed mogelijk te gaan managen en controleren. 

Dat zorgt ervoor dat je meer vanuit je hoofd de boel gaat proberen regelen, maar daar heeft je lichaam vaak niks aan.

Eens je terug hebt leren vertrouwen op je lichaam, ben je niet meer zo vatbaar voor de overload aan informatie die daarbuiten is en de 500 mogelijke diëten die allemaal veel beloven maar daarom niet passen bij jou en wat jouw lichaam op dit moment nodig heeft.

En wat dat is, evolueert vaak met de tijd!

Daarom is het zo heerlijk om vanuit vertrouwen te kunnen leven, in plaats van angst, en te beseffen dat je lichaam maar één ding probeert te doen, overleven!

Eens je dat door hebt en beseft dat je lichaam alle symptomen geeft als clues (niet als "ziekte") en ik vertaal wat het daarmee wil zeggen, kom je al een heel eind.


Je bent niet ziek, je lichaam probeert te genezen.
Nu nog de juiste ondersteuning daarbij geven!

Wat doe ik...

Ik geef je een holistisch antwoord op jouw vragen en lichamelijke ongemakken; ik kijk naar het volledige lichaam en geest en zoek patronen in klachten en symptomen.


Hormonale balans, gezonde darmflora, voeding en levensstijl, zelfzorg, zelfrespect, eigenliefde, correcte ademhaling en regulering van je zenuwstelsel zijn volgens mij – en in de functionele geneeskunde – de bouwstenen van een optimale gezondheid die uitmondt in hopen energie en een slank(er) maar vooral gezond(er) lichaam.


Mijn doel is om mensen te begeleiden naar een betere versie van zichzelf door ze correct te informeren zodat ze niet afhankelijk zijn van media, dieetgoeroes en dure dieetproducten. Ik haal grote voldoening uit mensen op weg te zetten hun gedrag en gewoonten aan te passen, te zien hoe het lichaam zichzelf regenereert en men zich daardoor terug als zichzelf voelt.


Je eigen lichaam terug voelen, vind ik dan ook het allerbelangrijkste gegeven om aan te leren aan mijn patiënten. Tenslotte, eens je zelf voelt wat je lichaam nodig heeft, heb je geen ondersteuning meer nodig en dat is altijd het doel. Mensen onafhankelijk maken, niet méér afhankelijk.

Zet vandaag jouw EERSTE STAP

Holistic Nutrition Academy

In de online Academy kun je op je eigen tempo werken
aan een betere gezondheid.
Zo kan je op jouw ritme met mijn kennis aan de slag en gelijkgestemden ontmoeten.

1:1 Consultatie traject


Jouw persoonlijk Health Turnaround traject, zodat jij, geheel op maat, zo snel mogelijk naar je persoonlijke doelstellingen kan gaan.


Getuigenissen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Na jaren van maag- en darmklachtenbracht sofie verlichting in slechts 1 week
Ik leerde Sofie kennen via mijn osteopaat toen ik zocht naar een oplossing voor mijn langdurige maag- en darmklachten. Sofie's holistische benadering en het GAPS-dieet dat zij voorstelde, resulteerden in een enorm verschil binnen een week; minder uitputting na het eten, minder krampen, en ik voelde me weer mezelf. Ondanks de uitdagingen, benadrukte Sofie dat het overwinnen van darmproblemen moeilijke keuzes en inspanningen vergt, maar haar deskundige begeleiding heeft bewezen effectief te zijn en heeft mijn leven aanzienlijk verbeterd.
Noor Vanschoorisse
Ik voelde me begrepen en door haar advies goed op te volgen voelde ik mij na 2 weken!
Na een lange weg van dokters en specialisten kwam ik bij Sofie terecht. Iemand die eindelijk luisterde en mijn klachten niet linkte aan IBS of stress. Ik voelde me begrepen en door haar advies goed op te volgen voelde ik mij na 2 weken (!!) weer mezelf. Als je voelt dat er iets mis is en dokters blijven zeggen 'alles ziet er OK uit', luister naar je lichaam en zoek verder, zoek mensen die wel luisteren en oplossingen zoeken. Dank u @Sofie!
As Verh
ik wou dat ik jaren terug al van Sofie had gehoord.
Via een vriend hoorde ik over Sofie, ik was ook eerst zeer sceptisch, al van mijn 16 jaar klachten allerlei, hoofdpijn, spierpijn, eczeem, psoriasis, constant opgeblazen gevoel, teveel om op te noemen. Jaren lang verschillende dokters, steeds was het je zal er moeten mee leren leven of probeer deze medicijnen meer of kine.....maar nooit echt een oplossing......dus dacht ik ondanks dat ik sceptisch was, wat had ik nog te verliezen, dus afspraak gemaakt bij Sofie
En amai wat is mijn leven veranderd, door simpele kleine veranderingen heb ik veel meer energie, bijna geen spierpijn, psoriasis zo goed als weg.

Ik kan het niet genoeg zeggen maar echt waar, geef het een kans, ik wou dat ik jaren terug al van Sofie had gehoord.
Karen Vanrentergem