Over Sofie

Wie is Sofie?

Sofie De Clercq is zelfstandig diëtiste en erkend door het RIZIV. Ze is oprichtster van de praktijk Holistic Nutrition.

Sofie is ook is lid van het team van Fly-Over, een groepspraktijk die zich toespitst op de gezondheid van vrouwen, moeders en hun kinderen én vervolledigd het team van Respire dental met holistische voedingsadviezen.

Sofie’s grootste passie is dan ook het begeleiden van jonge moeders, pre-conceptie, tijdens en na de bevalling, voor een optimaal gezonde volgende generatie!

Sofie bezit een bachelor diploma in de Voedings- en Dieetkunde en is één van de handvol gecertificeerde GAPS therapeuten in België.

Ze is ook actief lid en chapter leader van de Weston A. Price Foundation in België. Dat wil zeggen dat je, patiënt of niet, bij haar terecht kan voor gegevens omtrent goede bronnen van kwaliteitsvol vlees, zuivel en groenten.

Gezondheid, genezen en mensen helpen zijn niet gewoon haar job, maar een passie en levensstijl. Vanuit die optiek, is Sofie voortdurend bezig met zichzelf bij te scholen, en verslindt ze het ene boek na het andere. Daarnaast volgt ze momenteel ook nog een Masteropleiding aan het Institute of Nutritional Endocrinology (INE) in Texas, Verenigde Staten.

Nauwe samenwerkingen

Praktijk voor zelf-ontplooiing
Groepspraktijk Fly Over
Respire dental

Wat doet Sofie

Sofie geeft je een holistisch antwoord op jouw vragen en lichamelijke ongemakken; ze kijkt naar het volledige lichaam en geest en zoekt patronen in klachten en symptomen.

Hormonale balans, gezonde darmflorazelfzorgeigenliefde, correcte ademhaling en stressmanagement zijn volgens Sofie – en in de functionele geneeskunde – de bouwstenen van een optimale gezondheid die uitmondt in hopen energie en een slank(er) maar vooral gezond(er) lichaam.

Haar doel is om mensen te begeleiden naar een betere versie van zichzelf door ze correct te informeren zodat ze niet afhankelijk zijn van media, dieetgoeroes en dure dieetproducten. Ze haalt grote voldoening uit mensen op weg te zetten hun gedrag en gewoonten aan te passen, te zien hoe het lichaam zichzelf regenereert en men zich daardoor als herboren voelt.

Luisteren naar je eigen lichaam, vind ze dan ook het allerbelangrijkste gegeven om aan te leren aan de patiënten.

Vraag een consultatie aan

3 + 7 =