Getuigenissen

Ervaringen van patiënten

Jaren gesukkeld met prikkelbare darmsyndroom. 3 maand onder begeleiding van Sofie en bijna helemaal van mijn problemen af.

– Jantien, 27, HR consultant

 Meer dan een diëtiste. Bekijkt het totaalplaatje van gezondheid op basis van de zorgen en hulpvragen van de cliënt. Sterk in actief luisteren en doeltreffende oplossingen samen vinden. Mijn traject bij Sofie heeft een grote wijziging gegeven in mijn gezondheid op alle levensdomeinen, heel dankbaar hievoor.
– Jolien, 28, orthopedagoge

Ik was radeloos toen ik bij Sofie aanklopte. Had als kind al last van eczeem, maar sinds de geboorte van mijn tweede kindje was een dag zonder eczeem en constipatie een uitzondering geworden. Het was niet meer voldoende om de voedingsmiddelen waarvoor ik allergisch had getest te vermijden. Ik kon haast niets meer eten zonder een reactie van mijn lichaam. Er werd me verteld dat het aan stress lag en dat ik meer rust moest nemen aangevuld met allerlei supplementen. Ik werkte nog maar 2,5 dag per week en slikte dagelijks zes pillen. In plaats van verbetering ging het van kwaad naar erger. Ik was mezelf, mijn drive, enthousiasme en eigenheid compleet kwijt. Voelde me constant zeer gestresseerd, futloos, niet meer in staat te focussen en constant bezig met wat ik had gegeten en mocht eten. Na een maand het GAPS dieet te hebben gevolgd, voelde ik me al zoveel beter. Het reset je darmen waardoor je stilletjes aan weer in je kracht komt te staan. Het vraagt extra werk, organisatie en ook financieel is het duurder. Maar het loont allemaal. Dagelijks naar toilet kunnen gaan en zonder eczeem rondlopen zijn uiteraard super fijn. Maar de allerfijnste verandering is dat ik me weer ‘Ik’ voel. De zware dichte mist in mijn hoofd is eindelijk weg; ik kan terug helder denken en handelen. En heb meer energie en slaap ook vaster waardoor je zoveel frisser wakker wordt. Ik ben er nog niet helemaal, maar ik hou het vol omdat het de eerste tactiek is die me op een volledig natuurlijk manier echt helpt en blijft helpen. Ik wil zelf leren en aanvoelen wat mijn lichaam nodig heeft om gezond te zijn en te functioneren. In plaats van struisvogelgewijs mijn kop in het zand te steken en pillen te slikken voor de rest van mijn leven terwijl ik nog maar 45 jaar oud ben.

 

– Elke, 45, account manager

Wat ben ik blij dat ik Sofie ontdekt heb! Van bij de start heeft ze me ontzettend goed geholpen een nieuwe kijk te krijgen op eten en al zijn voedingswaarden.
Geen dieetspullen meer, maar enkel nog ’the good stuff’ met optimale voedingswaarde.
Als het even een beetje moeilijker is door mijn zwangerschap en de goestingskes me overheersen, geeft ze me ze steeds gezonde alternatieven zodat mijn baby’tje alle gezonde voedingsstoffen krijgt door het elimineren van de ongezonde suikers en vetten, maar die drang naar vreemde ongezonde spullen tóch wordt bevredigd door gezondere alternatieven.
Mijn zwangerschapskilootjes worden erg mooi gecontroleerd op die manier. Ik voel me echt heel goed bij deze nieuwe zienswijze van eten, zowel voor als tijdens mijn zwangerschap. Hoewel ik hier toch wat voor vreesde, voelt ook mijn man zich heel goed bij ons nieuw eetpatroon en deze nieuwe levensstijl !
Alles wat ik klaarmaak valt in de smaak, ook wanneer ik rap rap iets in elkaar tracht te flansen. Sofie is ook altijd ontzettend vriendelijk en erg behulpzaam. Een toppertje!

 

-Kathleen, 32, juriste

Een vét goede therapeute(!), begeleiding vanuit het hart en gepassioneerd voor wat ze kan betekenen voor mensen en de wereld. Een gezondere en blijere maatschappij! Ze heeft ons nog meer handvatten gegeven voor het voeden van onze baby Jordan en ze begeleidt volgens oer oude natuurlijke principes, as it should be !

– Karen, 32, therapeute

Top diëtiste! Na 25 jaar buikpijn en regelmatige maagpijn, en meerdere keren binnenste buiten gekeerd te zijn in verschillende ziekenhuizen waaronder Uz Gent heeft Sofie mij van de pijn af geholpen.

– Sandra, 50, eigenares reisbureau

Nu 3 maanden behandeling bij Sofie voel ik mij eindelijk een stuk beter, veel minder spier-en gewrichts pijn, vitaler en niet meer opgeblazen. Ik voel mij zeer goed met het gaps dieet en doe zo verder onder de prof. begeleiding van Sofie
Bedankt Sofie 👍👍👍

– Veronique, 41, verkoopster

Ik was in het begin een klein beetje bang, want ik dacht een jonge meid met weinig ervaring, dat zal toch niet zo speciaal zijn, al had haar website en haar facebook pagina me getriggerd om op bezoek te gaan. Ik ben nu al een hele tijd klant bij haar en ze weet echt veel, en heeft me al heel goed geholpen. Bedankt Sofie, je bent een topper in je vakgebied,

– Nikolaas Gyselbrecht, CEO & Founder PIPA

Ik was radeloos toen ik bij Sofie aanklopte. Had als kind al last van exceem, maar sinds de geboorte van mijn tweede kindje was een dag zonder exceem en constipatie een uitzondering geworden. Het was niet meer voldoende om de voedingsmiddelen waarvoor ik allergisch had getest te vermijden. Ik kon haast niets meer eten zonder een reactie van mijn lichaam. Er werd me verteld dat het aan stress lag en dat ik meer rust moest nemen aangevuld met allerlei supplementen. Ik werkte nog maar 2,5 dag per week en slikte dagelijks zes pillen. In plaats van verbetering ging het van kwaad naar erger. Ik was mezelf, mijn drive, enthousiasme en eigenheid compleet kwijt. Voelde me constant zeer gestresseerd, futloos, niet meer in staat te focussen en constant bezig met wat ik had gegeten en mocht eten. Na een maand het GAPS dieet te hebben gevolgd, voelde ik me al zoveel beter. Het reset je darmen waardoor je stilletjes aan weer in je kracht komt te staan. Het vraagt extra werk, organisatie en ook financieel is het duurder. Maar het loont allemaal. Dagelijks naar toilet kunnen gaan en zonder exceem rondlopen zijn uiteraard super fijn. Maar de allerfijnste verandering is dat ik me weer ‘Ik’ voel. De zware dichte mist in mijn hoofd is eindelijk weg; ik kan terug helder denken en handelen. En heb meer energie en slaap ook vaster waardoor je zoveel frisser wakker wordt. Ik ben er nog niet helemaal, maar ik hou het vol omdat het de eerste tactiek is die me op een volledig natuurlijk manier echt helpt en blijft helpen. Ik wil zelf leren en aanvoelen wat mijn lichaam nodig heeft om gezond te zijn en te functioneren. In plaats van struisvogelgewijs mijn kop in het zand te steken en pillen te slikken voor de rest van mijn leven terwijl ik nog maar 45 jaar oud ben.

 

– Elke, 45, account manager

Na de zoveelste opstoot van fibromyalgie en uitputting, burn-out, oververmoeidheid,…word ik verplicht om maanden thuis te blijven. Als leerkracht en mama en oma, is dit heel moeilijk te aanvaarden. Ondanks ziekenhuisopname en braaf medicatie slikken, ga ik geen stap vooruit.
Waarom dan niet eens een diëtiste proberen, op aanraden van mijn dochter die Sofie kende.
Eerlijk …zo jong….zou Sofie me wel kunnen helpen. Maar al gaande het eerste gesprek, krijg ik meer inzicht in mijn foute voedings-  en eetgewoontes. Het gevoel van- eindelijk-iemand- die -me-begrijpt-en – me – op weg – helpt, overvalt me.
Met meer hoop en energie van -dit komt goed-, volg ik strikt de raad van Sofie.

Maar ondanks lichte verbetering en me mentaal veel beter voelen, blijft er lichamelijk iets sluimeren.
Op aanraden van Sofie volgt een uitgebreid stoelgang onderzoek: schimmels, slechte bacteriën
en een parasiet tasten mijn darmen en lever aan.
De opluchting om eindelijk te weten wat er fout ging, al 20 jaar, is groot.
Twee antibioticakuren en een strikte opvolging van mijn voeding, zorgen ervoor dat ik eindelijk weer de energie vind en de hoop om terug te gaan werken en een normaal leven te leiden. En de twee kledingmaatjes minder vinden we natuurlijk ook niet erg.
Het zal nog wel een tijdje duren eer ik volledig hersteld ben, maar ik heb er volle vertrouwen in dat met de professionele begeleiding van Sofie, dit ook zeker zal lukken.

  

Ria, 52, docente

Ik heb twee jaar gesukkeld met huidklachten; blaasjes waarvan niemand wist wat ze waren en ondraaglijke jeuk.
Een vriendin vertelde me over Oligoscan. Zo kwam ik toevallig bij Sofie terecht.

Ik had geen enkele verwachting noch hoop op genezing. Twee dermatologen en een aantal bezoeken aan UZ Gent leverden immers niets op, het was een auto-immuunziekte waar ze niets aan konden doen.
Dus ja, wat kon Sofie dan wel voor mij betekenen…??

Groot was mijn verbazing toen Sofie mij wel wist te vertellen wat er allemaal scheef zat.
Onder haar deskundige leiding veranderde ik mijn eetpatroon en neem ik nu ook de voorgeschreven supplementen.

Hoewel het niet mijn hoofd bedoeling was, verloor ik op een rustig tempo al een aantal kilo’s. Ik voel me super! Maar vooral, na twee jaar afzien, ben ik eindelijk verlost van die vervelende blaren en jeuk!
Ik ben er Sofie dan ook heel dankbaar om.

 

-Ann, 56, bibliothecaresse

Na verschillende spoedopnames en 3 darmoperaties was ik radeloos, tot mijn vrouw het verhaal deed in de natuurwinkel ‘t Lang Leven.
Daar gaven ze ons de raad om met ons verhaal langs te gaan bij Sofie De Clercq, zij zou ons kunnen helpen.

Na een lang gesprek met Sofie bleek direct dat ze een oplossing had voor mij. Na een stoelgang analyse zou ze een pasklaar dieet voor mij hebben en zou ik terug beter worden.

Ik was eerst wel sceptisch omdat dokters na een jaar behandelen geen raad meer wisten met mijn probleem.
Door alle adviezen op te volgen werden de klachten al gauw een pak beter en na enkele maanden waren de darmklachten volledig onder controle.
Nu heb ik mijn energie en levensvreugde terug, mits ik mij aan enkele voedingsregels hou natuurlijk.

 

– Dirk, 54, zelfstandige

Sofie heeft mijn leven veranderd! In het begin deed het wat raar, om na jaren van diëten plots volle producten te gaan gebruiken, geen calorieën te moeten tellen,… In onze klassieke dieetgewoonten was het niet te rijmen. Dat was dan ook mijn bezorgdheid; of ik met dit voedingspatroon wel ging afvallen.
Het was wennen, “op dieet gaan” en toch watertanden bij het idee van de volgende maaltijd of het volgende tussendoortje. Na >20 jaar van stress eten, schuldgevoelens en eetbuien gevolgd door overgeven, was het de eerste keer in mijn leven dat ik op een geleidelijke manier kon afvallen, zonder de dwang te voelen dat het allemaal rapper zou moeten. Op deze manier heb ik een gezond eetpatroon opgebouwd, waarbij Sofie af en toe bijstuurde. Sommigen dingen heeft ze geschrapt en vervangen door andere (verrassende) voedingsmiddelen, waar ik me veel beter bij voel. Ik mis het vroegere eetpatroon eigenlijk niet, integendeel. Ik weet dat als ik zo blijf eten, mijn gewicht stabiel blijft en zo heb ik geen stress meer rond eten.
De eetbuien en het overgeven zijn verleden tijd en ik voel me mentaal veel sterker. Ik blijf ook terecht kunnen bij haar om alles in goede banen te leiden en leer nog elke keer iets nieuws bij.

 

-Lieve, 51, zelfstandig landbouwer

Een maand na het starten van mijn begeleiding bij Sofie voel en zie ik al een verschil. Ik zie er minder moe uit, sta opgewekter en frisser op en mijn concentratievermogen verbetert elke dag.

 

– Charlotte, 32, tandarts

Maak zelf een afspraak