Holistic Nutrition Academy | Guts to Glory online training

Guts to Glory

Jouw weg naar darmgezond start hier

Meld je aan voor de wachtlijst

De huidige groep zit vol, wil je meedoen met de eerstvolgende groep? Meld je dan nu aan voor de wachtlijst.


Je krijgt een seintje wanneer de volgende groep gaat starten.
Aanmelden

Maken je maag en darmen je het leven zuur?

Voel je de druk van een constant ongemak dat je sociale, professionele, en persoonlijke leven ernstig beïnvloedt?

Van de angst dat er geen toilet beschikbaar is wanneer je het dringend nodig hebt, tot de frustratie van een opgeblazen gevoel dat je kledingkeuzes en zelfvertrouwen ondermijnt? Je bent niet alleen met deze klachten.

“Het lijkt alsof iedereen rond mij alles kan eten en drinken wat ze willen, behalve ik.”

Iets wat ik dagelijks hoor in mijn praktijk. Geloof me vrij, dat is dus niet niet het geval als zoveel mensen dat zeggen. 😉 Je bent in zeer goed gezelschap!

Veel mensen ervaren dezelfde frustraties: pijnlijke krampen, dagenlange constipatie, oprispingen, boeren, ongewenste winderigheid, en dat altijd aanwezige opgeblazen gevoel.

En dan is er nog de teleurstelling van het ontbreken van duidelijke antwoorden en oplossingen, ondanks vele bezoeken aan dokters en specialisten.

Je raakt al snel overweldigd door de tegenstrijdige informatie online en moe van de hoge kosten voor supplementen en behandelingen die meer beloven dan ze waarmaken.

In de klassieke geneeskunde kom je niet verder dan endoscopie, gastroscopie, gluten- en lactose test en een voorschriftje voor Spasmomen of een laxeermiddel. Gevolgd door de woorden “het zal prikkelbare darm zijn". Ja succes, daar mag je "mee leren leven".

Daar sta je dan, met nog steeds even veel klachten. Dat hoeft niet zo te zijn en je mag ook wel standaarden stellen. Eisen. Hoe wil jij optimaal leven?

Je spijsvertering wordt niet verondersteld van je tegen te houden in het leven, wel van z’n werk te doen op de achtergrond, zonder jou te storen.

Als zelfonderzoekende, intelligente persoon zoek je naar een oplossing die verder gaat dan tijdelijke fixes. 

Je verlangt naar een aanpak die wetenschappelijk onderbouwd is, afgestemd op jouw unieke situatie, en die past binnen je drukke levensstijl zonder je te beperken.
Ik bied precies dat: een programma ontworpen voor mensen zoals jij, die de controle over hun gezondheid en welzijn terug willen nemen.
Ik voorzie je in de kennis zodat jij zelf snapt wat je lichaam nodig heeft.

Zodat je het lekker zelf kan oplossen.


TRANSFORMEER JE SPIJSVERTERING: Leef pijnvrij met behulp van mijn expertise in je broekzak!

Stel je voor dat je elke dag opstaat zonder de angst voor pijn, krampen, of dat opgeblazen gevoel dat je dag kan ruïneren.
Dat je naar buiten kunt stappen, vol vertrouwen, wetende dat je lichaam je niet in de steek laat. Ik ben hier om je te vertellen dat dit niet slechts een verre droom hoeft te zijn.
Zelfs al sukkel je hier al 20 jaar mee.
Van tien keer per dag bloederige, slijmerige diarree tot 14 dagen niet kunnen gaan en alles daar tussenin.
You name it, I’ve seen it.


Hi, ik ben sofie

Als holistisch diëtiste heb ik een online cursus ontwikkeld die precies op deze punten inspeelt. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring met spijsverteringsklachte - gaande van prikkelbare darmen tot zware darmontstekingen zoals Crohn en Colitis-, in een e-course gegoten omdat ik ondertussen weet hoeveel mensen hiermee kampen, én hoe nefast het is voor je levenskwaliteit.


Mijn doel is om je niet alleen te informeren over de juiste voedingskeuzes, maar ook om je te laten ervaren hoe deze keuzes je lichaam en welzijn positief kunnen beïnvloeden. 


Deze cursus is speciaal ontworpen voor mensen die klaar zijn om terug controle te nemen over hun gezondheid en welzijn. Door mijn holistische benadering leer je niet alleen wat je wel en niet mag eten en hoe je hierin kan evolueren naar uiteindelijk minder restrictief eten, maar ook waarom bepaalde voedingsmiddelen beter voor jou werken dan andere. Dit gaat verder dan alleen de kennis; het is een ervaring die je leert te vertrouwen op je eigen lichaam


Ik neem je als het ware mee in de flowchart in mijn hoofd die ontwikkeld is door jaren van expertise. Want elk mens is uniek. Het was niet makkelijk om een algemeen protocol uit te schrijven dat zou werken voor de meeste mensen.
Er is dan ook veel nuancering en “als dit gebeurt, dan kan je dat doen” aanwezig in de cursus.

Het resultaat? Een leven zonder de dagelijkse stress van onvoorspelbare spijsverteringsproblemen.

Stel je voor: geen krampen meer, geen opgeblazen gevoel, en een dagelijkse, moeiteloze, vlotte stoelgang.
Een golden drop, als het ware 😉.

Dit alles terwijl je geniet van de bijkomende voordelen zoals meer energie, een betere huid, haar, nagels, en een merkbare verbetering van acné, eczeem, en allergieën. En als kers op de taart: een gewicht dat natuurlijkerwijs meer in balans komt.

Mijn cursus is meer dan alleen een korte-termijn voedingsplan; het is een transformatieproces waarbij je leert luisteren naar je lichaam en de signalen die het geeft.

Het gaat niet eens zozeer om eten, het gaat om jou en jouw ervaring in het leven.

Dit proces is ontworpen om je niet alleen nu te helpen, maar je ook de tools te geven om in de toekomst gezonde keuzes te blijven maken.
Zodat je mij niet meer nodig hebt.

Als je klaar bent om de eerste stap te zetten naar een pijnvrij leven, waarin je met vertrouwen en zonder angst kunt genieten van elke nieuwe dag, nodig ik je uit om je aan te sluiten bij mijn training.
Laten we samen werken aan een toekomst waarin je lichaam je grootste bondgenoot is, niet je vijand.

Dit wil ik

Mijn programma helpt je om:

👉 De signalen van je lichaam te herkennen en te begrijpen, zodat je activiteiten buitenshuis met vertrouwen kunt ondernemen.
👉 Je dieet en levensstijl aan te passen op een manier die je darmgezondheid ondersteunt, zonder in te leveren op levenskwaliteit.
👉 Stress en angst, vaak een bijproduct van darmklachten, te beheersen, waardoor je productiever en gelukkiger wordt.
👉 Geld en tijd te besparen op onnodige supplementen en behandelingen door te focussen op wetenschappelijk en klinisch bewezen strategieën die echt werken voor jou.

Wat drijft mij?

Als therapeut die de hele dag één-op-één consultaties doet, was het, zelfs in dit digitale era, nooit in mij opgekomen om mijn werk te gaan digitaliseren.
Tot ik als volwassen vrouw een paard kocht en… ik daarmee aan een heel grote verantwoordelijkheid begon, met eigenlijk nul kennis van zaken. Ik zag wel dat er dingen waren die niet klopten bij hem, zoals hoefproblemen, te natte mest en hij stond ook vaak te schuren tegen vanalles. Hmm, wat gaat er hier allemaal mis? En vooral, wat moet ik er aan doen, want met al mijn kennis van het menselijk lichaam, kon ik niet veel doen bij een paard dat een compleet ander spijsverteringsstelsel heeft.

Ik heb eerst een goed half jaar alle “fouten” in de wereld gemaakt, met als enige begeleiding de meningen van mensen rondom mij.
Iedereen heeft een mening, dat maakt je nog geen expert.


Dat is in de voedingswereld net zo. Heel je familie en al je vrienden en collega’s hebben vast een mening over je spijsverteringsklachten, over “hoe je eigenlijk moet eten” en “wat voor hen werkte” en “je gaat dat toch niet doen zeker”.


Fijn. Wat voor hen werkte, werkt daarom nog niet voor jou.


Even terug naar mijn paard; Ik ben na veel gesukkel op een paar interessante e-courses gestoten van de prachtige, ondernemende dames in de paardenwereld die net zoals mij een heel sterke visie en missie hebben.
Daarmee heb ik op een jaar tijd zijn gezondheid aan een sneltempo op de rails kunnen zetten.
Er is geen dierenarts aan te pas gekomen, ik heb het gewoon lekker zelf gedaan.

Van daaruit kwam mijn eigen push om zelf een e-course te maken. Plots zag ik hoe ongelofelijk waardevol het zou kunnen zijn als mensen het zelf kunnen doen.

Het internet is zo’n geweldige tool om expertise te leren van mensen die na jaren van vallen en opstaan, hebben neergezet hoe zij ervaren dat het het beste werkt. Met echte, onderbouwde kennis.

Geen officiële opleidingen die van de overheid uit komen. Geen gesubsidieerde onderzoeken die afgekocht zijn door de voedingsindustrie.
In deze tijd hebben we geen nood meer aan stoffige instituten met hun lang achterhaalde kennis, die weigeren te inoveren.
In deze tijd doen we het als mensen gewoon zelf.

We delen met elkaar wat wij zien dat werkt, zonder dat daar dogma’s over te moeten liggen of dat we moeten gaan afwegen “of dit wel politiek correct is”.

Ik ben allesbehalve politiek correct. 😉 Ik doe gewoon wat werkt.

En met Bono bleek vervolgens dat, als je met een vluchtdier van een halve ton wil werken, het redelijk belangrijk is dat je elkaar begrijpt.
Terwijl je uiteraard niet dezelfde taal spreekt.
Hier kwam mijn paardrij leraar van pas; hij tolkte tussen ons twee zodat we elkaar nu begrijpen.
Net zoals ik tolk tussen jou en je lichaam.
Het is als een nieuwe taal leren; wat wil jij tegen je lichaam zeggen en minstens even belangrijk; wat probeert je lichaam jou te vertellen?


Na 3 lessen met mijn leraar heb ik meer vooruit geboekt dan in het anderhalve jaar ervoor.
DAT is de waarde van openstaan voor de expertise van de ervaring die iemand heeft opgebouwd door de jaren.
Ervaring is niks meer dan de optelsom van al onze fouten.
Leer van de fouten van een ander, zodat je ze zelf niet moet maken. 😉

Kosten lessen of een e-course meer dan het zelf uitvogelen? Ja, uiteraard. Daarom is het ook een investering.
De beste investering die je kan maken want:
1. Je haalt je doel er veel sneller mee
2. Het resultaat is nog veel beter dan je je zelf had kunnen voorstellen

Mijn paard is nu vrolijk, pijnvrij en gezond, ik weet wat hij nodig heeft om hem zo te houden en hij begrijpt wat ik van hem vraag.
Nu jij nog!

WAT ANDEREN ZEGGEN

Jaren gesukkeld met prikkelbare darmsyndroom. 3 maand onder begeleiding van Sofie en bijna helemaal van mijn problemen af.
Jantien Cocquyt

Gestart met heel veel verterings en darm klachten. Na het derde consult bijna klachten vrij. Top diëtiste!

Melanie Helsens
Super! Wetenschappelijk onderbouwde adviezen die je écht vooruit helpen en een bom vol praktische tips/know-how
Cindy

Je hoeft dit niet alleen te doen, ik ben er om jou te helpen!

Je hoeft dit pad niet alleen te bewandelen. Naast professionele begeleiding, bied ik toegang tot een ondersteunende community van gelijkgestemden die jouw uitdagingen begrijpen en delen. Daar zal je zien dat je zéker niet alleen bent.
Samen werken we aan een toekomst waarin darmklachten je leven niet langer beheersen. Zodat jij gewoon verder kan leven zonder zelfs maar stil te staan bij je spijsvertering.

Neem vandaag nog de stap naar een leven vrij van de beperkingen die darmklachten met zich meebrengen. Ontdek hoe mijn programma je kan helpen om weer vol vertrouwen en comfort te leven. Jouw reis naar een betere gezondheid en een gelukkiger leven begint hier. Sluit je aan en laat je darmklachten niet langer je potentieel beperken. Jouw toekomstige zelf zal je dankbaar zijn.

Holistic Approach
Deze cursus geeft je mijn holistische benadering van darmgezondheid, waarbij niet alleen voeding, maar ook levensstijl, stressmanagement en emotioneel welzijn worden aangepakt. Dit zorgt voor een allesomvattende aanpak die verder gaat dan de traditionele behandelingen.


Wetenschappelijk Onderbouwd
Het programma is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en véél klinische ervaring en succesvolle cases!

Persoonlijke Aanpak
Iedereen z’n lichaam werkt een beetje anders of zit net op een ander punt in z’n evolutie. Ook daar is rekening mee gehouden!

Langdurige Resultaten
In plaats van tijdelijke oplossingen te bieden, richten we ons op duurzame verandering vooral de rest van je leven. Niet enkel deze drie maand.


Community Support
Deelnemers krijgen toegang tot een ondersteunende gemeenschap van gelijkgestemden, wat helpt bij het delen van ervaringen, het bieden van steun en het stimuleren van motivatie gedurende het traject. Community is alles!


Expertise en Ervaring
Het programma is ontwikkeld door yours truly, een expert met meer dan 10 jaar ervaring in het behandelen van spijsverteringsklachten, dus verwacht je aan een hoge mate van deskundigheid en inzicht.


Kosten- en Tijdbesparing
Door te focussen op bewezen strategieën, bespaar je geld en tijd die anders besteed zouden worden aan ineffectieve supplementen en hopen onderzoeken die leiden tot resultaten waar je dan eigenlijk nog niks mee kan.

Verbetering van Levenskwaliteit
Door je darmen te genezen gaan we verder dan enkel je spijsvertering!
Ook o.a. verbeteringen op het gebied van energie, huid, haar, nagels, en een beter gewicht, zijn een gevolg van een betere darmgezondheid.


Zelfontdekking en Zelfgenezend Vermogen
Ik moedig vooral zelfontdekking en eperimenteren aan en ondersteun je zo om meer empowered te worden en je lichaam te vertrouwen!


Flexibiliteit in Leren
Met zelfgestuurde modules en opnames van live sessies biedt de cursus flexibiliteit, zodat je kan leren en groeien op een manier die past bij je levensstijl.


Live Q&A’s
Je hebt 3 maanden toegang tot de cursus (zo heb je een stok achter de deur). Iedere 2 weken is er een Live Q&A.

DIT WIL IK!

Wat anderen zeggen

Na een lange weg van dokters en specialisten kwam ik bij Sofie terecht. Iemand die eindelijk luisterde en mijn klachten niet linkte aan IBS of stress. Ik voelde me begrepen en door haar advies goed op te volgen voelde ik mij na 2 weken (!!) weer mezelf. Als je voelt dat er iets mis is en dokters blijven zeggen ‘alles ziet er OK uit’, luister naar je lichaam en zoek verder, zoek mensen die wel luisteren en oplossingen zoeken. Dank u @Sofie!
Astrid Verhamme

Top diëtiste! Na 25 jaar buikpijn en regelmatige maagpijn, en meerdere keren binnenste buiten gekeerd te zijn in verschillende ziekenhuizen waaronder Uz Gent heeft Sofie mij van de pijn af geholpen.

Sandra Van Hoecke

Meer dan een diëtiste. Bekijkt het totaalplaatje van gezondheid op basis van de zorgen en hulpvragen van de cliënt. Sterk in actief luisteren en doeltreffende oplossingen samen vinden. Mijn traject bij Sofie heeft een grote wijziging gegeven in mijn gezondheid op alle levensdomeinen, heel dankbaar hiervoor.


Jolien De Raedt

Module 1 - Visie op darmgezondheid

Ik leer je om naar je lichaam te luisteren en het te vertrouwen voor een betere gezondheid. Als diëtiste en GAPS therapeute deel ik mijn inzichten uit tien jaar ervaring en mijn persoonlijke overwinning op ernstige gezondheidsproblemen.

Module 2 - Spijsvertering

We duiken diep in het thema spijsvertering, waarbij we de anatomie en functie van het spijsverteringsstelsel uitlichten, de cruciale rol van een gezonde darmflora bespreken, en voedingsstrategieën verkennen die de spijsvertering ondersteunen. Door deze onderwerpen te bestuderen, krijg je inzicht in hoe een optimale spijsvertering bijdraagt aan algehele gezondheid en welzijn. We richten ons op praktische kennis en tips om je spijsverteringsgezondheid te verbeteren en te onderhouden.

Module 3a - Wat je niet wil eten

Ik bespreek met jou de voedingsmiddelen die je beter kunt vermijden voor een optimale gezondheid. Deze voedingsmiddelen kunnen spijsverteringsproblemen, ontstekingen of andere gezondheidsklachten veroorzaken. Het doel is om je bewust te maken van de impact van deze voedingsmiddelen op je lichaam en je te helpen gezondere keuzes te maken.

Module 3b - Herstellen van de spijsvertering

We richten ons op het herstellen van de spijsvertering door verschillende sleutelgebieden aan te pakken: van het belang van overzicht en goed kauwen tot het ondersteunen van de maag en het herstellen van het maag- en darmslijmvlies. Ik leer je de strategieën om de maag, dunne en dikke darm rust te geven, de lever en vetvertering te ondersteunen, en het microbioom te optimaliseren. Deze aanpak biedt een holistische benadering om de spijsverteringsgezondheid te verbeteren en het algehele welzijn te bevorderen.

Module 4 - In de keuken

In de laatste module draait alles om de praktische toepassing van de geleerde principes in de keuken. We duiken in hoe je gezonde, spijsvertering-bevorderende maaltijden kunt bereiden, rekening houdend met alle voedingsadviezen en inzichten uit de voorgaande modules. Deze afsluiting biedt concrete tips en recepten om je te helpen de overstap te maken naar een voedingspatroon dat niet alleen je spijsvertering ondersteunt, maar ook je algehele gezondheid ten goede komt.

start owning your shit!

aanmelden voor wachtlijst

Voor wie is de training WEL?

Ontdek mijn unieke training, speciaal ontworpen voor diegenen die klaar zijn om hun eigen pad naar genezing te bewandelen. Deze training is voor jou als je jezelf herkent in een van de volgende beschrijvingen

✅ Ben je iemand met een (zelfgenezend) talent en klaar om je eigen uitdagingen aan te pakken?

✅ Wil je zelf het heft in eigen handen nemen en niet langer afhankelijk zijn van anderen voor jouw gezondheid?

✅ Heb je genoeg van traditionele behandelingen die slechts symptomen beheersen zonder de onderliggende oorzaken van je klachten aan te pakken?

✅ Wil je zelf de verbinding kunnen leggen tussen je klachten en wat jouw lichaam echt nodig heeft?

✅ Verlang je ernaar om weer zorgeloos en pijnvrij door het leven te gaan?

✅ Streef je naar een gevoel van voldoening en blijdschap wanneer je je gezondheid in eigen hand neemt?

Heb je twee of meer vragen met ‘JA’ beantwoord? Dan is deze cursus precies wat je zoekt. Ik richt me op mensen die bereid zijn om een actieve rol te spelen in hun genezingsproces. Samen met gelijkgestemden ga je op een reis waar zelfontdekking en het ontsluiten van je zelfgenezend vermogen centraal staan.

Voor wie is de training NIET?

Echter, deze training is niet voor iedereen weggelegd. Het is niet geschikt voor

❌ Mensen die liever een snelle oplossing zoeken in de vorm van een pilletje, zonder de dieperliggende oorzaken van hun klachten aan te willen pakken.

❌ Individuen die tevreden zijn met een tijdelijke verlichting van symptomen, zonder zich bewust te zijn van of zich te bekommeren om de mogelijke lawine aan andere klachten die onbehandeld kunnen blijven of in de toekomst kunnen ontstaan.❌ Mensen die niet bereid zijn om de verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leven en gezondheid en er vanuit gaan dat iets of iemand anders de problemen gaat oplossen.


Herken je in een of al deze punten? Dan is deze cursus niets voor jou. De cursus richt zich op degenen die klaar zijn om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen welzijn en bereid zijn om te werken aan een duurzame oplossing voor hun gezondheidsproblemen.

Maak vandaag nog de keuze voor verandering. Kies voor een leven waarin jij aan het roer staat van je gezondheid en welzijn.
Ben jij klaar om de uitdaging aan te gaan? Sluit je dan aan bij deze training en zet de eerste stap naar een pijnvrij en zorgeloos leven.

Jouw weg naar een betere darmgezondheid!

25 deelnemers gingen je al voor. Momenteel zit de huidige groep vol. Wil jij als eerste weten wanneer de volgende groep start? Meld je dan aan voor de wachtlijst.

OVERKOM JE BELEMMERENDE OVERTUIGINGEN VANDAAG NOG!

Breek door de belemmerende overtuigingen die je tegenhouden op je pad naar een gezonder leven. Vaak hoor ik deze zorgen en twijfels:

Ik ga dit en dat niet meer mogen eten
Ik snap dat voeding een centrale rol speelt in ons leven en onze cultuur. Het is ook vaak een aangeleerde tool om emoties te reguleren.
Het is natuurlijk ook zo dat je huidige voedingspatroon tot je huidige klachten heeft geleid, dus het is logisch dat je je voeding mag veranderen om tot een andere uitkomst te komen.
Een (notabene tijdelijke) dieetinverventie motiveert zichzelf om verder te zetten als je je beter begint te voelen. Al snel wordt dat belangrijker dan “alles kunnen eten”, want eigenlijk kon je dat toch al niet. Anders zou je nu niet op deze pagina zijn.
Het enige verschil is dat je er nu iets productief mee kan doen.

Ik heb geen tijd om veel te staan koken
Je bent niet alleen! Het leven is er om het te leven en dat is niet vanachter je fornuis. De aanpak is gericht op efficiëntie en eenvoud.

Ik deel strategieën en tips om gezond eten te integreren in je drukke leven, zonder dat het uren van je tijd opslokt.

Ik heb al zoveel geprobeerd
Frustratie over eerdere pogingen is begrijpelijk. Mijn cursus biedt nieuwe inzichten en methoden die verder gaan dan conventionele behandelingen, gericht op duurzame verandering.

Ik heb weinig energie
Gebrek aan energie kan een grote hindernis zijn, maar het is ook een teken dat je lichaam om aandacht vraagt. Wij helpen je stap voor stap je energieniveaus te verhogen door middel van voeding, beweging en zelfzorg.

Ik heb weinig discipline
Discipline is als een spier die sterker wordt hoe meer je het gebruikt. Ik bied structuren en steun om je te helpen je doelen te bereiken, zelfs als je denkt dat je niet de “wilskracht” hebt.

 

Deze training is zowel voor beginners als gevorderden ontworpen om veel te leren, op een manier die simpel en toegankelijk is. Ik wil je uitrusten met de kennis en vaardigheden om zelfbewuste keuzes te maken die je welzijn verbeteren. Ongeacht je startpunt of niveau van medische kennis, je zult ontdekken hoe kleine aanpassingen in je levensstijl grote veranderingen in je gezondheid en geluk kunnen teweegbrengen.

Laat je belemmerende overtuigingen niet langer in de weg staan. Sluit je aan bij deze training en zet de eerste stap naar een gezonder, energieker en meer voldaan leven. Het is tijd om te investeren in jezelf – want jij bent dat waard.

Wat anderen zeggen over het traject bij mij

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Ik was sceptisch maar had niets te verliezen
Via een vriend hoorde ik over Sofie, ik was ook eerst zeer sceptisch, al van mijn 16 jaar klachten allerlei, hoofdpijn, spierpijn, eczeem, psoriasis, constant opgeblazen gevoel, teveel om op te noemen. Jaren lang verschillende dokters, steeds was het je zal er moeten mee leren leven of probeer deze medicijnen meer of kine…..maar nooit echt een oplossing……dus dacht ik ondanks dat ik sceptisch was, wat had ik nog te verliezen, dus afspraak gemaakt bij Sofie En amai wat is mijn leven veranderd, doos simpele kleine veranderingen heb ik veel meer energie, bijna geen spierpijn, psoriasis zo goed als weg. Ik kan het niet genoeg zeggen maar echt waar, geef het een kans, ik wou dat ik jaren terug al van Sofie had gehoord.
Karen Vanrentergem
allerfijnste verandering is dat ik me weer ‘Ik’ voel
Ik was radeloos toen ik bij Sofie aanklopte. Had als kind al last van eczeem, maar sinds de geboorte van mijn tweede kindje was een dag zonder eczeem en constipatie een uitzondering geworden. Het was niet meer voldoende om de voedingsmiddelen waarvoor ik allergisch had getest te vermijden. Ik kon haast niets meer eten zonder een reactie van mijn lichaam. Er werd me verteld dat het aan stress lag en dat ik meer rust moest nemen aangevuld met allerlei supplementen. Ik werkte nog maar 2,5 dag per week en slikte dagelijks zes pillen. In plaats van verbetering ging het van kwaad naar erger. Ik was mezelf, mijn drive, enthousiasme en eigenheid compleet kwijt. Voelde me constant zeer gestresseerd, futloos, niet meer in staat te focussen en constant bezig met wat ik had gegeten en mocht eten. Na een maand het dieet te hebben gevolgd, voelde ik me al zoveel beter. Het reset je darmen waardoor je stilletjes aan weer in je kracht komt te staan. Het vraagt extra werk, organisatie en ook financieel is het duurder. Maar het loont allemaal. Dagelijks naar toilet kunnen gaan en zonder eczeem rondlopen zijn uiteraard super fijn.
Maar de allerfijnste verandering is dat ik me weer ‘Ik’ voel.
De zware dichte mist in mijn hoofd is eindelijk weg; ik kan terug helder denken en handelen.
En heb meer energie en slaap ook vaster waardoor je zoveel frisser wakker wordt. Ik ben er nog niet helemaal, maar ik hou het vol omdat het de eerste tactiek is die me op een volledig natuurlijk manier echt helpt en blijft helpen. Ik wil zelf leren en aanvoelen wat mijn lichaam nodig heeft om gezond te zijn en te functioneren. In plaats van struisvogelgewijs mijn kop in het zand te steken en pillen te slikken voor de rest van mijn leven terwijl ik nog maar 45 jaar oud ben.
Elke Noels
sofie had de oplossing waar dokters geen raad meer wisten met mijn probleem

Na verschillende spoedopnames en 3 darmoperaties was ik radeloos, tot mijn vrouw het verhaal deed in de natuurwinkel.
Daar gaven ze ons de raad om met ons verhaal langs te gaan bij Sofie De Clercq, zij zou ons kunnen helpen. 

Na een lang gesprek met Sofie bleek direct dat ze een oplossing had voor mij. 

Ik was eerst wel sceptisch omdat dokters na een jaar behandelen geen raad meer wisten met mijn probleem.
Door alle adviezen op te volgen werden de klachten al gauw een pak beter en na enkele maanden waren de darmklachten volledig onder controle.
Nu heb ik mijn energie en levensvreugde terug, mits ik mij aan enkele voedingsregels hou natuurlijk.

Dirk Bogaert
Sofie De Clercq, founder van Holistic Nutrition. Bachelor in klassieke voedings- en dieetkunde. Gecertificeerd GAPS therapeut en lid van German Healing Knowledge Global.

Herwin controle over je darmgezondheid

Grijp nu de kans om de regie over je darmgezondheid en welzijn terug te nemen! Mijn cursus bied je de unieke combinatie van wetenschappelijk onderbouwde strategieën, persoonlijke inzichten en klinische ervaring om je leven vrij van darmklachten te leiden.


Vergeet de frustratie en onzekerheid; omarm een leven vol vertrouwen, comfort en vrijheid.

Ben je klaar om afscheid te nemen van de angst voor onverwachte spijsverteringsproblemen en wil je weer volop genieten van alles wat het leven te bieden heeft? Dit is jouw moment om te kiezen voor een gezonder, gelukkiger leven.


Maak vandaag nog die beslissende stap. Sluit je aan bij deze cursus en begin aan je reis naar een toekomst waarin je lichaam je niet langer beperkt, maar juist ondersteunt. Jouw pad naar herstel begint hier. Meld je nu aan!

bring your GUTS TO GLORY

null
Aanmelden voor wachtlijst

Guts to Glory

Is deze training de investering waard?

De kosten van onze training weerspiegelen de kwaliteit en diepgang van de inhoud die ik bied en de expertise die voortkomt uit 10 jaar ervaring met dit topic, inclusief persoonlijke begeleiding in Q&A’s waarin jij je vragen kan stellen, en een reeks hulpmiddelen die je nergens anders vindt. Veel van onze deelnemers merken dat de waarde die ze uit de training halen, ver boven de financiële investering uitstijgt, met verbeteringen in hun gezondheid, welzijn en algehele levenskwaliteit. Als je investeert in iets dat werkt, is het eigenlijk onbetaalbaar gebleken achteraf 😉

Hoe kan ik tijd vinden voor deze training?

Ik heb de training ontworpen met flexibiliteit in gedachten, zodat je kunt leren en groeien op een manier die past bij jouw drukke schema. Met zelfgestuurde modules, opname van live sessies, en kortere, effectieve oefeningen kun je op je eigen tempo vooruitgang boeken.

Werkt deze training echt?

Ja! Mijn methoden zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en meer dan 10 jaar klinische ervaring uit mijn eigen praktijk. Ik heb talloze succesverhalen van cliënten en deelnemers die significante verbeteringen hebben ervaren. Natuurlijk, zoals bij elk persoonlijk ontwikkelingsprogramma, hangt je succes af van je inzet en toepassing van wat je leert.
In de cursus vind je als het ware de flowcharts die ik over de jaren heen in mijn hoofd heb opgeslagen bij elke nieuwe cliënt, over wat wel en wat niet werkte en hoe dat dan kwam.

Wat als ik bang ben voor verandering?

Verandering kan inderdaad intimiderend zijn, maar het is ook de deur naar groei en verbetering. Mijn training biedt een ondersteunende gemeenschap en begeleiding om je door het veranderingsproces te leiden, waardoor de overgang soepeler en minder ontmoedigend wordt. Een community-gevoel is alles voor ons als sociaal wezen!
Bovendien… Als je helemaal klaar bent met je huidige situatie, is het tijd voor een nieuwe!

Is deze training relevant voor mijn situatie?

Deze cursus is ontworpen om flexibel en aanpasbaar te zijn voor een breed scala aan individuele situaties en doelen. Tijdens de training heb je de mogelijkheid om te leren hoe je de concepten en technieken kunt toepassen op je eigen unieke omstandigheden.

Voel ik me overweldigd door de informatie?

Ik streef ernaar de informatie duidelijk, toegankelijk en praktisch te maken. Mijn doel is om je te empoweren, niet om je te overweldigen. Bovendien bied ik ondersteuning en begeleiding gedurende je hele leerproces.

Krijg ik persoonlijke ondersteuning?

Absoluut. Hoewel de training groepselementen bevat voor het bouwen van een gemeenschapsgevoel, bied ik ook mogelijkheden voor persoonlijke ondersteuning door middel van Q&A’s en gepersonaliseerde feedback. Er is ook altijd de mogelijkheid tot een effectieve consultatie nog als je merkt dat je er niet komt.

Is online leren effectief?

De online training is ontworpen om net zo boeiend en effectief te zijn als een persoonlijke consultatie, met Q&A’s en praktische oefeningen die ervoor zorgen dat je betrokken en gemotiveerd blijft.

Hoelang heb ik toegang?

Je hebt 12 maanden de tijd om de cursus te doorlopen. Hier is bewust voor gekozen zodat je een stok achter de deur hebt. Als de cursus namelijk onbeperkt toegankelijk is voor je zal je eerder geneigd zijn om uit te gaan stellen.

Ik kan de training niet in één keer betalen. Is het mogelijk om in termijnen te betalen?

Natuurlijk, op de checkout kun je ook kiezen om te betalen in 2 termijnen. Is dit ook niet passend? Neem dan even contact op en stuur een mail naar info@sofiedeclercq.be