Guts to Glory: Jouw weg naar darmgezondheid

MELD JE AAN VOOR DE WACHTLIJST!

De huidige groep zit vol, wil je meedoen met de eerstvolgende groep? Meld je dan nu aan voor de wachtlijst. Je krijgt een seintje wanneer de volgende groep gaat starten.

Meld je aan voor de wachtlijst

Vul hier onder je gegevens in en krijg als eerste te horen wanneer je de cursus live gaat.

Ben jij klaar met het voeren van die dagelijkse strijd?

Maken je maag en darmen je dagelijks het leven zuur?
Voel je de druk van een constant ongemak dat je sociale, professionele, en persoonlijke leven ernstig beïnvloedt?

Van de angst dat er geen toilet beschikbaar is wanneer je het dringend nodig hebt, tot de frustratie van een opgeblazen gevoel dat je kledingkeuzes en zelfvertrouwen ondermijnt?
Je bent niet alleen met deze klachten.

 

Ik hoor in mijn praktijk dagelijks “Het lijkt alsof iedereen rond mij alles kan eten en drinken wat ze willen, behalve ik.”
Geloof me vrij, dat is dus niet niet het geval. wink Je bent in zeer goed gezelschap!

Veel mensen ervaren dezelfde frustraties: pijnlijke krampen, dagenlange constipatie, oprispingen, boeren, ongewenste winderigheid, en dat altijd aanwezige opgeblazen gevoel.

En dan is er nog de teleurstelling van het ontbreken van duidelijke antwoorden en oplossingen, ondanks vele bezoeken aan dokters en specialisten. Je raakt al snel overweldigd door de tegenstrijdige informatie online en moe van de hoge kosten voor supplementen en behandelingen die meer beloven dan ze waarmaken.
In de klassieke geneeskunde kom je niet verder dan endoscopie, gastroscopie, gluten- en lactose test en een voorschriftje voor Spasmomen. Gevolgd door de woorden “het zal prikkelbare darm zijn“.
Ja succes, daar mag je dan mee leren leven.

Daar sta je dan, met nog steeds even veel klachten.undecided

Dat hoeft niet zo te zijn en je mag ook wel standaarden stellen. Eisen. Hoe wil jij optimaal leven?

Je spijsvertering wordt niet verondersteld van je tegen te houden in het leven, wel van z’n werk te doen op de achtergrond, zonder jou te storen.

Als ambitieuse, intelligente persoon zoek je naar een oplossing die verder gaat dan tijdelijke fixes. Je verlangt naar een aanpak die wetenschappelijk onderbouwd is, afgestemd op jouw unieke situatie, en die past binnen je drukke levensstijl zonder je te beperken.
Ik bied precies dat: een programma ontworpen voor mensen zoals jij, die de controle over hun gezondheid en welzijn terug willen nemen.
Ik voorzie je in de kennis zodat jij zelf snapt wat je lichaam nodig heeft.

Zodat je het lekker zelf kan oplossen.

Mijn programma helpt je om:

👉 De signalen van je lichaam te herkennen en te begrijpen, zodat je activiteiten buitenshuis met vertrouwen kunt ondernemen.

👉 Je dieet en levensstijl aan te passen op een manier die je darmgezondheid ondersteunt, zonder in te leveren op levenskwaliteit.

👉 Stress en angst, vaak een bijproduct van darmklachten, te beheersen, waardoor je productiever en gelukkiger wordt.

👉 Geld en tijd te besparen op onnodige supplementen en behandelingen door te focussen op wetenschappelijk en klinisch bewezen strategieën die echt werken voor jou.

Wat drijft mij?

Als therapeut die de hele dag één-op-één consultaties doet, was het, zelfs in dit digitale era, nooit in mij opgekomen om mijn werk te gaan digitaliseren.
Tot ik als volwassen vrouw een paard kocht en… ik daarmee aan een heel grote verantwoordelijkheid begon, met eigenlijk nul kennis van zaken. Ik zag wel dat er dingen waren die niet klopten bij hem, zoals hoefproblemen, te natte mest en hij stond ook vaak te schuren tegen vanalles. Hmm, wat gaat er hier allemaal mis? En vooral, wat moet ik er aan doen, want met al mijn kennis van het menselijk lichaam, kon ik niet veel doen bij een paard dat een compleet ander spijsverteringsstelsel heeft.

 

 

Ik heb eerst een goed half jaar alle “fouten” in de wereld gemaakt, met als enige begeleiding de meningen van mensen rondom mij.
Iedereen heeft een mening, dat maakt je nog geen expert.

Dat is in de voedingswereld net zo. Heel je familie en al je vrienden en collega’s hebben vast een mening over je spijsverteringsklachten, over “hoe je eigenlijk moet eten” en “wat voor hen werkte” en “je gaat dat toch niet doen zeker”.

Fijn. Wat voor hen werkte, werkt daarom nog niet voor jou.

Even terug naar mijn paard; Ik ben na veel gesukkel op een paar interessante e-courses gestoten van de prachtige, ondernemende dames in de paardenwereld die net zoals mij een heel sterke visie en missie hebben.
Daarmee heb ik op een jaar tijd zijn gezondheid aan een sneltempo op de rails kunnen zetten.
Er is geen dierenarts aan te pas gekomen, ik heb het gewoon lekker zelf gedaan.

Van daaruit kwam mijn eigen push om zelf een e-course te maken. Plots zag ik hoe ongelofelijk waardevol het zou kunnen zijn.

Het internet is zo’n geweldige tool om expertise te leren van mensen die na jaren van vallen en opstaan, hebben neergezet hoe zij ervaren dat het het beste werkt. Met echte, onderbouwde kennis.

Geen officiële opleidingen die van de overheid uit komen. Geen gesubsidieerde onderzoeken die afgekocht zijn door de voedingsindustrie.
In deze tijd hebben we geen nood meer aan stoffige instituten met hun lang achterhaalde kennis, die weigeren te inoveren.
In deze tijd doen we het als mensen gewoon zelf.

We delen met elkaar wat wij zien dat werkt, zonder dat daar dogma’s over te moeten liggen of dat we moeten gaan afwegen “of dit wel politiek correct is”.

Ik ben allesbehalve politiek correct. 😉 Ik doe gewoon wat werkt.

 

 

En met Bono bleek vervolgens dat, als je met een vluchtdier van een halve ton wil werken, het redelijk belangrijk is dat je elkaar begrijpt.
Terwijl je uiteraard niet dezelfde taal spreekt.
Hier kwam mijn paardrij leraar van pas; hij tolkte tussen ons twee zodat we elkaar nu begrijpen.
Net zoals ik tolk tussen jou en je lichaam.
Het is als een nieuwe taal leren; wat wil jij tegen je lichaam zeggen en minstens even belangrijk; wat probeert je lichaam jou te vertellen?

Na 3 lessen met mijn leraar heb ik meer vooruit geboekt dan in het anderhalve jaar ervoor.
DAT is de waarde van openstaan voor de expertise van de ervaring die iemand anders heeft opgebouwd door de jaren.
Ervaring is niks meer dan de optelsom van al onze fouten.
Leer van de fouten van een ander, zodat je ze zelf niet moet maken, zeg ik altijd. 😉

Kosten lessen of een e-course meer dan het zelf uitvogelen? Ja, uiteraard. Daarom is het ook een investering.
De beste investering die je kan maken want:
1. Je haalt je doel er veel sneller mee
2. Het resultaat is nog veel beter dan je je zelf had kunnen voorstellen

Mijn paard is nu vrolijk, pijnvrij en gezond en ik weet wat hij nodig heeft en hij weet wat ik van hem wil.
Nu jij nog!

 

 

 

Wat anderen zeggen

Jaren gesukkeld met prikkelbare darmsyndroom. 3 maand onder begeleiding van Sofie en bijna helemaal van mijn problemen af.

Jantien Cocquyt

Gestart met heel veel verterings en darm klachten. Na het derde consult bijna klachten vrij. Top diëtiste!

Melanie Helsens

Super! Wetenschappelijk onderbouwde adviezen die je écht vooruit helpen en een bom vol praktische tips/know-how

Cindy

Je hoeft dit niet alleen te doen, ik ben er om jou te helpen!

Je hoeft dit pad niet alleen te bewandelen. Naast professionele begeleiding, bied ik toegang tot een ondersteunende community van gelijkgestemden die jouw uitdagingen begrijpen en delen. Daar zal je zien dat je zéker niet alleen bent.
Samen werken we aan een toekomst waarin darmklachten je leven niet langer beheersen. Zodat jij gewoon verder kan leven zonder zelfs maar stil te staan bij je spijsvertering.

Neem vandaag nog de stap naar een leven vrij van de beperkingen die darmklachten met zich meebrengen. Ontdek hoe mijn programma je kan helpen om weer vol vertrouwen en comfort te leven. Jouw reis naar een betere gezondheid en een gelukkiger leven begint hier. Sluit je aan en laat je darmklachten niet langer je potentieel beperken. Jouw toekomstige zelf zal je dankbaar zijn.

Holistic Approach:
Deze cursus geeftje mijn holistische benadering van darmgezondheid, waarbij niet alleen voeding, maar ook levensstijl, stressmanagement en emotioneel welzijn worden aangepakt. Dit zorgt voor een allesomvattende aanpak die verder gaat dan de traditionele behandelingen.

Wetenschappelijk Onderbouwd:
Het programma is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en véél klinische ervaring en succesvolle cases!

Persoonlijke Aanpak:
Iedereen z’n lichaam werkt een beetje anders of zit net op een ander punt in z’n evolutie. Ook daar is rekening mee gehouden!

 

Langdurige Resultaten:
In plaats van tijdelijke oplossingen te bieden, richten we ons op duurzame verandering vooral de rest van je leven. Niet enkel deze drie maand.

Community Support:
Deelnemers krijgen toegang tot een ondersteunende gemeenschap van gelijkgestemden, wat helpt bij het delen van ervaringen, het bieden van steun en het stimuleren van motivatie gedurende het traject. Community is alles!

Expertise en Ervaring:
Het programma is ontwikkeld door yours truly, een expert met meer dan 10 jaar ervaring in het behandelen van spijsverteringsklachten, dus verwacht je aan een hoge mate van deskundigheid en inzicht.

Kosten- en Tijdbesparing:
Door te focussen op bewezen strategieën, bespaar je geld en tijd die anders besteed zouden worden aan ineffectieve supplementen en hopen onderzoeken die leiden tot resultaten waar je dan eigenlijk nog niks mee kan.

 

Verbetering van Levenskwaliteit:
Door je darmen te genezen gaan we verder dan enkel je spijsvertering!
Ook o.a. verbeteringen op het gebied van energie, huid, haar, nagels, en een beter gewicht, zijn een gevolg van een betere darmgezondheid.

Zelfontdekking en Zelfgenezend Vermogen:
Ik moedig vooral zelfontdekking en eperimenteren aan en ondersteun je zo om meer empowered te worden en je lichaam te vertrouwen!

Flexibiliteit in Leren:
Met zelfgestuurde modules en opnames van live sessies biedt de cursus flexibiliteit, zodat je kan leren en groeien op een manier die past bij je levensstijl.

 

Wat anderen zeggen

Na een lange weg van dokters en specialisten kwam ik bij Sofie terecht. Iemand die eindelijk luisterde en mijn klachten niet linkte aan IBS of stress. Ik voelde me begrepen en door haar advies goed op te volgen voelde ik mij na 2 weken (!!) weer mezelf. Als je voelt dat er iets mis is en dokters blijven zeggen ‘alles ziet er OK uit’, luister naar je lichaam en zoek verder, zoek mensen die wel luisteren en oplossingen zoeken. Dank u @Sofie!

Astrid Verhamme

Top diëtiste! Na 25 jaar buikpijn en regelmatige maagpijn, en meerdere keren binnenste buiten gekeerd te zijn in verschillende ziekenhuizen waaronder Uz Gent heeft Sofie mij van de pijn af geholpen.

Sandra Van Hoecke

Meer dan een diëtiste. Bekijkt het totaalplaatje van gezondheid op basis van de zorgen en hulpvragen van de cliënt. Sterk in actief luisteren en doeltreffende oplossingen samen vinden. Mijn traject bij Sofie heeft een grote wijziging gegeven in mijn gezondheid op alle levensdomeinen, heel dankbaar hiervoor.

Jolien De Raedt

Veelgestelde vragen

Is deze training de investering waard?

De kosten van onze training weerspiegelen de kwaliteit en diepgang van de inhoud die ik bied en de expertise die voortkomt uit 10 jaar ervaring met dit topic, inclusief persoonlijke begeleiding in Q&A’s waarin jij je vragen kan stellen, en een reeks hulpmiddelen die je nergens anders vindt. Veel van onze deelnemers merken dat de waarde die ze uit de training halen, ver boven de financiële investering uitstijgt, met verbeteringen in hun gezondheid, welzijn en algehele levenskwaliteit. Als je investeert in iets dat werkt, is het eigenlijk onbetaalbaar gebleken achteraf 😉

Hoe kan ik tijd vinden voor deze training?

We hebben onze training ontworpen met flexibiliteit in gedachten, zodat je kunt leren en groeien op een manier die past bij jouw drukke schema. Met zelfgestuurde modules, opname van live sessies, en kortere, effectieve oefeningen kun je op je eigen tempo vooruitgang boeken.

Werkt deze training echt?

Ja! Mijn methoden zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en meer dan 10 jaar klinische ervaring uit mijn eigen praktijk. Ik heb talloze succesverhalen van cliënten en deelnemers die significante verbeteringen hebben ervaren. Natuurlijk, zoals bij elk persoonlijk ontwikkelingsprogramma, hangt je succes af van je inzet en toepassing van wat je leert.
In de cursus vind je als het ware de flowcharts die ik over de jaren heen in mijn hoofd heb opgeslagen bij elke nieuwe cliënt, over wat wel en wat niet werkte en hoe dat dan kwam.

 

Wat als ik bang ben voor verandering?

Verandering kan inderdaad intimiderend zijn, maar het is ook de deur naar groei en verbetering. Mijn training biedt een ondersteunende gemeenschap en begeleiding om je door het veranderingsproces te leiden, waardoor de overgang soepeler en minder ontmoedigend wordt. Een community-gevoel is alles voor ons als sociaal wezen!
Bovendien… Als je helemaal klaar bent met je huidige situatie, is het tijd voor een nieuwe!

Is deze training relevant voor mijn situatie?

Deze cursus is ontworpen om flexibel en aanpasbaar te zijn voor een breed scala aan individuele situaties en doelen. Tijdens de training heb je de mogelijkheid om te leren hoe je de concepten en technieken kunt toepassen op je eigen unieke omstandigheden.

Voel ik me overweldigd door de informatie?

We streven ernaar de informatie duidelijk, toegankelijk en praktisch te maken. Mijn doel is om je te empoweren, niet om je te overweldigen. Bovendien bied ik ondersteuning en begeleiding gedurende je hele leerproces.

Krijg ik persoonlijke ondersteuning?

Absoluut. Hoewel de training groepselementen bevat voor het bouwen van een gemeenschapsgevoel, bied ik ook mogelijkheden voor persoonlijke ondersteuning door middel van Q&A’s en gepersonaliseerde feedback. Er is ook altijd de mogelijkheid tot een effectieve consultatie nog als je merkt dat je er niet komt.

Is online leren effectief?

Onze online training is ontworpen om net zo boeiend en effectief te zijn als een persoonlijke consultatie, met Q&A’s en praktische oefeningen die ervoor zorgen dat je betrokken en gemotiveerd blijft.

We hopen dat deze antwoorden je helpen om met vertrouwen een beslissing te nemen over je deelname. Heb je nog meer vragen? Neem gerust contact met me op; ik sta klaar om ze te beantwoorden.

 

Herwin controle over je darmgezondheid

Grijp nu de kans om de regie over je darmgezondheid en welzijn terug te nemen! Mijn cursus bied je de unieke combinatie van wetenschappelijk onderbouwde strategieën, persoonlijke inzichten en klinische ervaring om je leven vrij van darmklachten te leiden.
Vergeet de frustratie en onzekerheid; omarm een leven vol vertrouwen, comfort en vrijheid.

Ben je klaar om afscheid te nemen van de angst voor onverwachte spijsverteringsproblemen en wil je weer volop genieten van alles wat het leven te bieden heeft? Dit is jouw moment om te kiezen voor een gezonder, gelukkiger leven.

Maak vandaag nog die beslissende stap. Sluit je aan bij deze cursus en begin aan je reis naar een toekomst waarin je lichaam je niet langer beperkt, maar juist ondersteunt. Jouw pad naar herstel begint hier. Meld je nu aan!