Na de zoveelste opstoot van fibromyalgie en uitputting, burn-out, oververmoeidheid,…word ik verplicht om maanden thuis te blijven. Als leerkracht en mama en oma, is dit heel moeilijk te aanvaarden. Ondanks ziekenhuisopname en braaf medicatie slikken, ga ik geen stap vooruit.
Waarom dan niet eens een diëtiste proberen, op aanraden van mijn dochter die Sofie kende.
Eerlijk …zo jong….zou Sofie me wel kunnen helpen. Maar al gaande het eerste gesprek, krijg ik meer inzicht in mijn foute voedings-  en eetgewoontes.
Het gevoel van- eindelijk-iemand- die -me-begrijpt-en – me – op weg – helpt, overvalt me.

Met meer hoop en energie van -dit komt goed-, volg ik strikt de raad van Sofie. Maar ondanks lichte verbetering en me mentaal veel beter voelen, blijft er lichamelijk iets sluimeren.
Op aanraden van Sofie volgt een uitgebreid stoelgang onderzoek: schimmels, slechte bacteriën
en een parasiet tasten mijn darmen en lever aan.
De opluchting om eindelijk te weten wat er fout ging, al 20 jaar, is groot.

Twee antibioticakuren en een strikte opvolging van mijn voeding, zorgen ervoor dat ik eindelijk weer de energie vind en de hoop om terug te gaan werken en een normaal leven te leiden. En de twee kledingmaatjes minder vinden we natuurlijk ook niet erg.
Het zal nog wel een tijdje duren eer ik volledig hersteld ben, maar ik heb er volle vertrouwen in dat met de professionele begeleiding van Sofie, dit ook zeker zal lukken.