“Sofie heeft mijn leven veranderd! In het begin deed het wat raar, om na jaren van diëten plots volle producten te gaan gebruiken, geen calorieën te moeten tellen,… In onze klassieke dieetgewoonten was het niet te rijmen. Dat was dan ook mijn bezorgdheid; of ik met dit voedingspatroon wel ging afvallen.
Het was wennen, “op dieet gaan” en toch watertanden bij het idee van de volgende maaltijd of het volgende tussendoortje.

Na >20 jaar van stress eten, schuldgevoelens en eetbuien gevolgd door overgeven, was het de eerste keer in mijn leven dat ik op een geleidelijke manier kon afvallen, zonder de dwang te voelen dat het allemaal rapper zou moeten.
Op deze manier heb ik een gezond eetpatroon opgebouwd, waarbij Sofie af en toe bijstuurde.
Sommigen dingen heeft ze geschrapt en vervangen door andere (verrassende) voedingsmiddelen, waar ik me veel beter bij voel.

Ik mis het vroegere eetpatroon eigenlijk niet, integendeel. Ik weet dat als ik zo blijf eten, mijn gewicht stabiel blijft en zo heb ik geen stress meer rond eten.
De eetbuien en het overgeven zijn verleden tijd en ik voel me mentaal veel sterker. Ik blijf ook terecht kunnen bij haar om alles in goede banen te leiden en leer nog elke keer iets nieuws bij.”