Functionele geneeskunde

Sofie maakt gebruik van functionele geneeskunde.
Functionele, complementaire of integratieve geneeskunde, bekijikt het lichaam als een geheel en beoogt de oorzaak achter een aandoening te behandelen.
Chronische ziekten zijn altijd een signaal van het lichaam dat er iets niet klopt; het probeert ons iets te vertellen.

Klassieke geneeskunde heeft als doel om de symptomen op dat moment te bestrijden, wat interessant is bij acute klachten (zoals bvb. bij een gebroken been of een hersenvliesontsteking).
Dezelfde mentaliteit van symptoombestrijding toepassen bij chronische klachten, leidt echter tot medicatiemisbruik en tal van nevenwerkingen.
Bovendien is de oorzaak daarmee nog steeds niet aangepakt en zullen er enkel meer klachten bijkomen. Het lichaam voelt zich tenslotte nog steeds niet gehoord.

Functionele geneeskunde heeft veel mogelijke invalshoeken en sluit niks uit. Als het jou vooruit helpt, is dat het enige wat telt.
Zo werkt Sofie bvb. samen met tal van osteopaten, fasciatherapeuten, Causopractoren, chiropractors, psychotherapeuten, een functionele tandarts, beoefenaars van traditionele Chinese geneeskunde zoals accupuncturisten, voetreflexologen, drukpunt- en energetische (orgaan)massage therapeuten, creatieve therapeuten, lactatiekundigen en vroedvrouwen, functionele artsen,…

Een sterk netwerk van therapeuten die elkaars’ vakgebied aanvullen, is volgens Sofie de echte kracht achter complementair werken. Tenslotte is een chronische problematiek vaak één van jaren en bijgevolg multifactoriëel.
Door nauwe samenwerking, verhogen we de kans op sneller en volledig herstel.

Echter, het grootste herstellende vermogen, zit in jezelf.

Echte functionele geneeskunde, geeft je dus in de eerste plaats het vertrouwen terug in je eigen lichaam en het geloof dat je lichaam het beste met je voor heeft.
Het gegeven dat je klachten een manier zijn van je lichaam om je te proberen helpen overleven (Germaanse Nieuwe Geneeskunde), staat haaks op het klassieke idee dat we gewoon pech gehad hebben en lijdzaam moeten ondergaan wat ons overkomt.
Vanuit die zienswijze, zijn we eeuwig slachtoffer en klant van de farmaceutische industrie.
Die -door de maatschappij geïndoctrineerde- slachtofferrol helpt ons niet vooruit bij genezing.
Door te werken rond zelfwaardering en zelfliefde, komen we al in een andere relatie met onszelf en onze genezing.
Kennis is macht. Dat wil zeggen dat, als je snapt wat je lichaam je probeert te vertellen en je leert hoe je er op kan antwoorden, de angst voor ziekte wegvalt.
…En een lichaam dat niet in angst zit maar in balans is, wordt automatisch veel minder snel ziek.

"I will Not rescue you.
For you are not powerless.
I will not fix you.
For you are not broken.
I will not heal you.
For I see in you your wholeness.
I will walk with you through the darkness, as you remember your light."

 

 

Maak een afspraak