Over ons

Sofie en Ester geven je een holistisch antwoord op jouw vragen en lichamelijke ongemakken; ze kijken naar het volledige lichaam en geest en zoeken patronen in klachten en symptomen.

Hormonale balans, gezonde darmflorazelfzorgeigenliefde en stressmanagement zijn volgens Sofie en Ester de bouwstenen van een optimale gezondheid die uitmondt in hopen energie en een slank(er) maar vooral gezond(er) lichaam.

Hun doel is om mensen te begeleiden naar een betere versie van zichzelf door ze te informeren zodat ze niet afhankelijk zijn van media, dieetgoeroes en dure dieetproducten. Ze halen grote voldoening uit mensen op weg te zetten hun gedrag en gewoonten aan te passen, te zien hoe het lichaam zichzelf regenereert en men zich daardoor als herboren voelt.

Luisteren naar je eigen lichaam, vinden ze dan ook het belangrijkste gegeven om aan te leren aan de patiënten.

Sofie De Clercq

Sofie is zelfstandig diëtiste en erkend door het RIZIV. Ze is oprichtser van Holistic Nutrition; een praktijk die ze deelt met Ester.

Sofie is ook is lid van het team van Fly-Over, een groepspraktijk die zich toespitst op de gezondheid van vrouwen, moeders en hun kinderen.

Sofie’s grootste passie is dan ook het begeleiden van jonge moeders, pre-conceptie, tijdens en na de bevalling, voor een optimaal gezonde volgende generatie!

Sofie bezit een bachelor diploma in de Voedings- en Dieetkunde en is één van de handvol gecertificeerde GAPS therapeuten in België.

Ze is ook actief lid en chapter leader van de Weston A. Price Foundation in België. Dat wil zeggen dat je, patiënt of niet, bij haar terecht kan voor gegevens omtrent goede bronnen van kwaliteitsvol vlees, zuivel en groenten.

Gezondheid, genezen en mensen helpen zijn niet gewoon haar job, maar een passie en levensstijl. Vanuit die optiek, is Sofie voortdurend bezig met zichzelf bij te scholen, en verslindt ze het ene boek na het andere. Daarnaast volgt ze momenteel ook nog een Masteropleiding aan het Institute of Nutritional Endocrinology (INE) in Texas, Verenigde Staten.

Ester Van Hoorde

Ester is een jonge dynamische vrouw die leeft vanuit haar hart.
Ze bracht haar twee grootste interesses, kunst en gezondheid, samen door haar eigen praktijk op te richten in Gent. Hierdoor werd haar kinderdroom waargemaakt. Geschoold als master in de grafiek en in de creatieve therapie biedt ze een persoonlijke therapie aan die vanuit het holistisch denkbeeld vertrekt. Zo onderzoekt ze steeds de samenwerking tussen lichaam en geest die zorgt voor balans.

Door haar enorme passie en levensvreugde blijft ze zich steeds bijscholen (heden: kpni) en verdiepen om mensen optimaal te kunnen bijstaan tot een gezonde geest en vrij van lichamelijke klachten.

Door haar creatieve achtergrond en ervaring als creatieve therapeut is ze ook werkzaam bij ‘Healing Stories’ waar ze mee vorm geeft aan verhalen en therapeutische workshops geeft.

Naast haar werk binnen de gezondheidszorg blijft ze ook actief in de kunstrichting waar ze steeds maatschappelijke thema’s onderzoekt.